Βλεφαροπλαστική για άνδρες για ένα υγιές και νεανικό πρόσωπο

βλεφαροπλαστική για άνδρες cover

Βλεφαροπλαστική για άνδρες για ένα υγιές και νεανικό πρόσωπο

 

Η βλεφαροπλαστική ήταν παραδοσιακά μία από τις πιο αγαπημένες επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής των γυναικών που επιθυμούσαν να ανανεώσουν την εμφάνιση του προσώπου τους. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι άνδρες φαίνεται να ανακαλύπτουν και να προτιμούν τη συγκεκριμένη διαδικασία στο πλαίσιο της αναζωογόνησης του προσώπου τους. Σε αντίθεση με άλλες επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής των οποίων οι τομές και γενικότερα οι διορθώσεις να γίνονται εύκολα αντιληπτές, η βλεφαροπλαστική προσφέρει λεπτές αλλαγές που αναζωογονούν σε μεγάλο βαθμό το πρόσωπο χωρίς όμως να αλλοιώνουν την εμφάνισή του.

 

Τι είναι η βλεφαροπλαστική για άνδρες;

Η βλεφαροπλαστική για άνδρες είναι μια χειρουργική επέμβαση για τη βελτίωση της εμφάνισης των βλεφάρων. Μπορεί να αφορά είτε τα άνω είτε τα κάτω βλέφαρα ενώ έχει τη δυνατότητα να αφαιρέσει την περίσσεια δέρματος, να διορθώσει τις σακούλες κάτω από τα μάτια, να συσφίξει το χαλαρό δέρμα που δημιουργεί ρυτίδες ή διαταράσσει το φυσικό περίγραμμα του βλεφάρου, αλλά και να αφαιρέσει ή να επανατοποθετήσει τα αποθέματα λίπους. Στόχος είναι η αποκατάσταση μιας νεανικής και ξεκούραστης εικόνας των ματιών αλλά και όλου του προσώπου.

 

Πώς πραγματοποιείται η βλεφαροπλαστική

Η διαδικασία της βλεφαροπλαστικής περιλαμβάνει διάφορα στάδια. Ξεκινά με το πρώτο ραντεβού με τον πλαστικό χειρουργό κατά το οποίο ο γιατρός αξιολογεί τη δομή του προσώπου, συζητά τους στόχους και τις επιθυμίες με τον ασθενή και εξετάζει το ιατρικό του ιστορικό για να εξακριβώσει ότι είναι κατάλληλος για την επέμβαση.

Την ημέρα της επέμβασης, η διαδικασία γίνεται είτε με τοπική αναισθησία είτε με γενική αναισθησία, ανάλογα με την έκταση της επέμβασης και τις επιθυμίες του ασθενή.

Εάν πρόκειται για χειρουργική επέμβαση άνω βλεφάρου, οι τομές πραγματοποιούνται στη φυσική πτυχή του βλεφάρου, ώστε ο χειρουργός να μπορέσει να αφαιρέσει ή να επανατοποθετήσει τις εναποθέσεις λίπους, να συσφίξει τους μύς και να αφαιρέσει την περίσσεια δέρματος.

Εάν πρόκειται για χειρουργική επέμβαση κάτω βλεφάρου, οι τομές μπορεί να γίνουν ακριβώς κάτω από την κάτω γραμμή των βλεφαρίδων ή στο εσωτερικό του κάτω βλεφάρου. Αυτή η προσέγγιση ενδείκνυται για τη ρύθμιση των εναποθέσεων λίπους και τη βελτίωση του περιγράμματος χωρίς ορατές ουλές.

Σε κάθε περίπτωση οι τομές κλείνουν με ράμματα, τα οποία μπορούν να αφαιρεθούν μετά από μία εβδομάδα ή να απορροφηθούν από τον ίδιο τον οργανισμό.

βλεφαροπλαστική για άνδρες

Αναμενόμενα αποτελέσματα και οφέλη

Οι άνδρες που επιλέγουν τη βλεφαροπλαστική παρατηρούν μια σημαντική μείωση στις σακούλες των ματιών, ανόρθωση των βλεφάρων αλλά και μια πιο καθορισμένη δομή. Τα μάτια φαίνονται μεγαλύτερα, πιο ανοιχτά και πιο νεανικά.

Τα οφέλη της βλεφαροπλαστικής για άνδρες περιλαμβάνουν:

  • λιγότερο πρήξιμο στα μάτια
  • λιγότερες σακούλες πάνω και κάτω από τα μάτια
  • νεανική εμφάνιση
  • βελτίωση της περιφερειακής όρασης (για όσους αντιμετωπίζουν σχετικό πρόβλημα) λόγω της αφαίρεσης της περίσσειας δέρματος από τα άνω βλέφαρα
  • περισσότερη αυτοπεποίθηση.

 

Ιδανικοί υποψήφιοι για βλεφαροπλαστική για άνδρες

Οι ιδανικοί υποψήφιοι για τη διαδικασία της βλεφαροπλαστικής είναι σε γενικές γραμμές οι άνδρες εκείνοι που έχουν:

  • πεσμένα άνω βλέφαρα που εμποδίζουν την όραση ή συμβάλλουν σε μια κουρασμένη εμφάνιση.
  • Εμφανείς σακούλες κάτω από τα μάτια.
  • Περίσσεια δέρματος στα άνω βλέφαρα.
  • Γενικά, άνδρες με καλή κατάσταση υγείας, χωρίς ιατρικές παθήσεις που εμποδίζουν την επούλωση, δεν καπνίζουν και έχουν ρεαλιστικούς στόχους αναφορικά με τα αποτελέσματα της επέμβασης.

 

Βλεφαροπλαστική για άνδρες: σε τι διαφέρει από την βλεφαροπλαστική για γυναίκες;

  • Ανατομικές διαφορές. Το δέρμα των ανδρών είναι γενικά πιο παχύ από το γυναικείο, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει την επούλωση. Οι άνδρες επίσης έχουν συνήθως πιο έντονες κορυφογραμμές φρυδιών και λιγότερο λιπώδη ιστό γύρω από τα μάτια, απαιτώντας μια λεπτή χειρουργική προσέγγιση.
  • Αισθητικοί στόχοι. Οι άνδρες συνήθως επιδιώκουν μια πιο διακριτική αλλαγή, με στόχο να ανανεώσουν την περιοχή των ματιών χωρίς να είναι εμφανές ότι έχουν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Είναι σημαντικό οι πλαστικοί χειρουργοί να λαμβάνουν σοβαρά υπόψιν αυτούς τους παράγοντες για να διατηρήσουν την αρρενωπότητα στα χαρακτηριστικά του ανδρικού προσώπου.

 

Καθώς όλο και περισσότεροι άνδρες αναζητούν τρόπους για να φαίνονται όσο νέοι αισθάνονται, η βλεφαροπλαστική για άνδρες έχει κερδίσει έδαφος στις προτιμήσεις τους, καθώς προσφέρει μια τόσο αποτελεσματική όσο και διακριτική λύση.

 

Για να ενημερωθείτε περισσότερο σχετικά με τη βλεφαροπλαστική για άνδρες, επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 488719 ή στο info@vadarli.gr και κλείστε ραντεβού για μια συμβουλευτική συνεδρία.