Λίφτινγκ προσώπου σε άνδρες και γυναίκες: ποιες είναι οι διαφορές;

λίφτινγκ προσώπου couple smiling

Το λίφτινγκ προσώπου είναι από τις πιο αποτελεσματικές και δημοφιλείς διαδικασίες για την αναζωογόνηση του προσώπου και την αναστροφή των σημαδιών που αφήνει ο χρόνος όσο περνάει. Η διαδικασία αφορά τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες, ωστόσο η προσέγγιση είναι διαφορετική στα δύο φύλα, λόγω των ιδιαιτεροτήτων του ανδρικού και του γυναικείου προσώπου.

 

Το λίφτινγκ προσώπου είναι μια χειρουργική επέμβαση που στόχο έχει την διόρθωση της χαλάρωσης του δέρματος στο πρόσωπο και τον λαιμό. Κατά την επέμβαση αφαιρείται η περίσσεια δέρματος, συσφίγγονται οι υποκείμενοι ιστοί και αναδομείται το δέρμα στο πρόσωπο και τον λαιμό με αποτέλεσμα μια πιο νεανική και ανανεωμένη εμφάνιση. Το λίφτινγκ προσώπου μπορεί να αντιμετωπίσει εκτός από τη χαλάρωση του δέρματος, τις βαθιές πτυχώσεις και τις ρυτίδες, καθώς και να βελτιώσει το συνολικό περίγραμμα του προσώπου και της γραμμής της κάτω γνάθου.

 

Πώς γίνεται το λίφτινγκ προσώπου;

Η διαδικασία για το λίφτινγκ προσώπου αρχίζει με τη χορήγηση αναισθησίας. Στη συνέχεια, ο χειρουργός πραγματοποιεί τομές, συνήθως στη γραμμή των μαλλιών στους κροτάφους, συνεχίζει γύρω από τα αυτιά και καταλήγει στο κάτω μέρος του τριχωτού της κεφαλής. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να είναι απαραίτητη μια τομή κάτω από το πηγούνι, ειδικά για τη βελτίωση της εμφάνισης του λαιμού. Ο χειρουργός συσφίγγει τους υποκείμενους μύς και τον συνδετικό ιστό, κόβει την περίσσεια δέρματος και επανατοποθετεί το υπόλοιπο δέρμα πάνω από το νέο περίγραμμα.

 

Αποτελέσματα και οφέλη

Το αποτέλεσμα του λίφτινγκ προσώπου είναι:

  • μια πιο νεανική, ξεκούραστη εμφάνιση
  • βελτιωμένος τόνος δέρματος
  • μείωση της χαλάρωσης κατά μήκος της γραμμής του σαγονιού
  • λεία, πιο σφικτή επιδερμίδα στο πρόσωπο και το λαιμό
  • λιγότερο έντονες ρινοπαρειακές πτυχές
  • βελτιωμένο περίγραμμα του προσώπου.

 

Ιδανικοί υποψήφιοι για λίφτινγκ προσώπου είναι γενικά υγιή άτομα που δεν καπνίζουν, που έχουν εμφανή σημάδια γήρανσης στο πρόσωπο ωστόσο διατηρούν ακόμα την ελαστικότητα του δέρματος και έχουν ρεαλιστικές προσδοκίες σχετικά με το αποτέλεσμα.

 

Οι διαφορές του λίφτινγκ προσώπου σε άνδρες και γυναίκες

Παρόλο που ο απώτερος στόχος του λίφτινγκ, που είναι η αναζωογόνηση του προσώπου, είναι ίδιος τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες, διάφορες ιδιαιτερότητες στα χαρακτηριστικά των δύο φύλων καθιστούν αναγκαία την προσαρμογή της επέμβασης στις ιδιαίτερες ανάγκες και στόχους του εκάστοτε ασθενή.

 

Ανατομικές διαφορές προσώπου

Το δέρμα των ανδρών είναι συνήθως παχύτερο και παρουσιάζει πιο πλούσια αιμάτωση, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει τόσο τη χειρουργική τεχνική όσο και τη διαδικασία επούλωσης. Οι άνδρες έχουν επίσης πιο έντονη τριχοφυΐα στο πρόσωπο, η οποία μπορεί να επηρεάσει την τοποθέτηση της τομής και τη μετεγχειρητική φροντίδα. Επιπλέον, οι άνδρες έχουν πιο δυνατά οστά, κάτι που μπορεί να απαιτεί διαφορετικές τεχνικές προκειμένου να επιτευχθεί ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα.

Οι γυναίκες από την άλλη, έχουν λεπτότερα οστά και λεπτότερο δέρμα, κάτι που κάνει τα σημάδια γήρανσης να εμφανίζονται νωρίτερα, αλλά μπορεί να είναι πιο απλό να αντιμετωπιστούν χειρουργικά.

 

Αισθητικοί στόχοι

Για τις γυναίκες ασθενείς, ο στόχος είναι συχνά μια ομαλότερη, πιο εκλεπτυσμένη εμφάνιση με έμφαση στο λεπτό περίγραμμα και στη μείωση των λεπτών γραμμών και ρυτίδων. Με το λίφτινγκ προσώπου οι γυναίκες συνήθως επιθυμούν να αποκαταστήσουν τη νεανική, ήπια αισθητική που αναγνώριζαν στο πρόσωπό τους τα προηγούμενα χρόνια.

Το λίφτινγκ προσώπου για τους άνδρες αποτελεί έναν τρόπο να διατηρήσουν ή και να ενισχύσουν τα αρρενωπά τους χαρακτηριστικά, όπως η έντονη γραμμή στην κάτω γνάθο. Οι άνδρες συχνά αναζητούν διακριτικές αλλά αποτελεσματικές βελτιώσεις, που να διατηρούν την εικόνα του προσώπου, ενώ παράλληλα το αναζωογονούν. Ο στόχος δεν είναι απλώς να αντιστραφούν τα σημάδια γήρανσης, αλλά να γίνει αυτό με τρόπο που να σέβεται και να ενισχύει τα φυσικά ανδρικά χαρακτηριστικά.

 

Διαφορές τεχνικής

Στο λίφτινγκ προσώπου στους άνδρες, οι χειρουργοί πρέπει να προσέξουν την τοποθέτηση των τομών ώστε να προσαρμόζονται στην τριχοφυία του προσώπου και να αποφεύγεται η παραμόρφωση της φυσικής γραμμής των μαλλιών ή της γενειάδας. Για τις γυναίκες, οι τομές μπορούν να κρυφτούν ευκολότερα εντός της γραμμής των μαλλιών και του φυσικού περιγράμματος των αυτιών.

 

Σε κάθε περίπτωση, το λίφτινγκ προσώπου απαιτεί μια ιδιαίτερα εξατομικευμένη προσέγγιση για να διασφαλιστεί ότι τα αποτελέσματα ανταποκρίνονται στις αισθητικές ανάγκες και επιθυμίες κάθε ασθενούς, ανεξάρτητα από το εάν είναι άνδρας ή γυναίκα.

Για να ενημερωθείτε περισσότερο σχετικά με το λίφτινγκ προσώπου για άνδρες και γυναίκες, επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 488719 ή στο info@vadarli.gr και κλείστε ραντεβού για μια συμβουλευτική συνεδρία.