Μειωτική στήθους: πότε είναι ο κατάλληλος χρόνος;

μειωτική στήθους cover

Μειωτική στήθους: πότε είναι ο κατάλληλος χρόνος;

Ένα υπερβολικά μεγάλο στήθος μπορεί να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα, τόσο αισθητικά όσο και λειτουργικά αλλά και προβλήματα υγείας. Η μειωτική στήθους, η χειρουργική επέμβαση για τη μείωση των μαστών, έχει στόχο την ανακούφιση των ασθενών από τα αντίστοιχα προβλήματα αλλά και την βελτίωση της αυτοπεποίθησής τους.

 

Η μειωτική στήθους περιλαμβάνει την αφαίρεση του πλεονάζοντος ιστού, λίπους και δέρματος του μαστού, αναδιαμορφώνοντας το στήθος ώστε να είναι σε αναλογία με το υπόλοιπο σώμα. Με την επέμβαση επιτυγχάνεται μείωση του μεγέθους αλλά και του βάρους των μαστών ενώ ταυτόχρονα ανορθώνονται και συσφίγγονται. Η επέμβαση μειώνει το μέγεθος και το βάρος των μαστών αλλά και βελτιώνει τη συνολική εμφάνισή τους με την ανόρθωση και τη σύσφιξή τους.

 

Πότε είναι απαραίτητη η μειωτική στήθους;

Διάφοροι παράγοντες μπορεί να παίζουν ρόλο στην απόφαση για να υποβληθεί μια γυναίκα σε μειωτική στήθους. Οι σημαντικότεροι από αυτούς είναι:

  • Χρόνιος πόνος στην πλάτη, τον αυχένα και τους ώμους που οφείλεται στο βάρος των μεγάλων μαστών.
  • Ερεθισμοί και λοιμώξεις στο δέρμα κάτω από την πτυχή του μαστού λόγω της υγρασίας που συσσωρεύεται και της τριβής.
  • Δυσκολία στην άσκηση ή στις σωματικές δραστηριότητες λόγω της δυσφορίας ή των λειτουργικών περιορισμών που περιλαμβάνει ένα μεγάλο στήθος.
  • Δυσκολία στην εύρεση ρούχων και την σωστή εφαρμογή τους, με αποτέλεσμα να περιορίζονται οι επιλογές ένδυσης και η προσωπική έκφραση.
  • Προσωπική επιλογή λόγω συναισθηματικής δυσφορίας ή έλλειψης αυτοπεποίθησης λόγω του υπερβολικά μεγάλου μεγέθους του στήθους, η οποία μπορεί να επηρεάσει τις κοινωνικές και προσωπικές σχέσεις.

 

Τα οφέλη από τη μείωση του στήθους

Τα οφέλη μια επέμβασης για τη μείωση του στήθους είναι πολλαπλά:

  • Ανακούφιση από τον χρόνιο πόνο στην πλάτη, τους ώμους και τον αυχένα.
  • Βελτίωση της στάσης του σώματος λόγω του μικρότερου βάρους του στήθους.
  • Πιο ενεργός και υγιεινός τρόπος ζωής καθώς οι γυναίκες μπορούν εύκολα να συμμετέχουν σε διάφορες σωματικές δραστηριότητες.
  • Περισσότερες επιλογές ρούχων και καλύτερη εφαρμογή.
  • Περισσότερη αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση, καλύτερες κοινωνικές σχέσεις.

μειωτική στήθους breast reduction

Πότε είναι ο καταλληλότερος χρόνος για μειωτική στήθους;

Πότε όμως είναι η κατάλληλη στιγμή για μια επέμβαση μείωσης του στήθους; Ποιοι παράγοντες πρέπει να λάβει υπ’ όψιν της η ασθενής;

 

  1. Πλήρης ανάπτυξη του στήθους

Η μείωση του στήθους θα πρέπει ιδανικά να πραγματοποιείται όταν το στήθος έχει αναπτυχθεί πλήρως. Σε περίπτωση που η επέμβαση πραγματοποιηθεί όσο το στήθος βρίσκεται ακόμα σε στάδιο ανάπτυξης, ενδέχεται στο μέλλον να χρειαστούν και πρόσθετες επεμβάσεις.

 

  1. Σταθερό βάρος

Για βέλτιστα αποτελέσματα, η γυναίκα θα πρέπει να έχει ένα σταθερό σωματικό βάρος. Οι σημαντικές διακυμάνσεις στο βάρος μπορεί να επηρεάσουν το μέγεθος και το σχήμα των μαστών, επηρεάζοντας ενδεχομένως και τα αποτελέσματα της επέμβασης.

 

  1. Προγραμματισμός για το μέλλον

Καθώς η εγκυμοσύνη και ο θηλασμός μπορούν να αλλάξουν σημαντικά το μέγεθος και το σχήμα του στήθους, επηρεάζοντας και τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα της χειρουργικής επέμβασης, οι γυναίκες πρέπει να σκεφτούν εάν θέλουν να αποκτήσουν παιδιά στο μέλλον. Ορισμένες γυναίκες μπορεί να επιλέξουν να αναβάλλουν την επέμβαση μέχρι να αποκτήσουν παιδιά, ενώ άλλες μπορεί να δώσουν προτεραιότητα στην άμεση ανακούφιση από τα προβλήματα.

 

  1. Γενική υγεία

Οι ιδανικές υποψήφιες για μειωτική στήθους πρέπει να έχουν γενικά καλή σωματική υγεία, να μην καπνίζουν και να έχουν ρεαλιστικές προσδοκίες σχετικά με τα αποτελέσματα. Ενδεχόμενες χρόνιες παθήσεις που δυσκολεύουν ή καθυστερούν την επούλωση ή αυξάνουν τον χειρουργικό κίνδυνο, πρέπει να αντιμετωπιστούν πριν από τη χειρουργική επέμβαση.

 

  1. Ψυχολογική προετοιμασία

Οι χειρουργικές επεμβάσεις, ακόμη και αυτές που στόχο έχουν να αντιμετωπίσουν λειτουργικά προβλήματα, όπως η μείωση του στήθους, μπορεί να είναι ψυχολογικά επιβαρυντικές. Είναι σημαντικό η ασθενής να είναι ψυχολογικά προετοιμασμένη για τη χειρουργική επέμβαση αλλά και τη διαδικασία ανάρρωσης που ακολουθεί.

 

Η χειρουργική επέμβαση μείωσης του στήθους είναι μια σημαντική απόφαση που επηρεάζεται από πολλούς προσωπικούς αλλά και ιατρικούς παράγοντες. Η επέμβαση δεν βελτιώνει μόνο την αισθητική εμφάνιση του στήθους, αλλά επίσης, που είναι και το πιο σημαντικό, μπορεί να βελτιώσει ουσιαστικά την σωματική υγεία αλλά και τη γενικότερη τη ποιότητα ζωής της ασθενούς. Επικοινωνήστε με έναν έμπειρο πλαστικό χειρουργό για τις ανάγκες και τις προσδοκίες σας. Με τον προσεκτικό χρονοπρογραμματισμό της επέμβασης και την κατάλληλη προετοιμασία, οι ασθενείς μπορούν να επιτύχουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα και να απολαύσουν τη νέα τους εμφάνιση ακόμα περισσότερο.

 

Για να ενημερωθείτε περισσότερο σχετικά με τη μειωτική στήθους, επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 488719 ή στο info@vadarli.gr και κλείστε ραντεβού για μια συμβουλευτική συνεδρία.